Вчера се проведе обучение на тема "Борба с дезинформацията" - Youth Center Vratsa

Вчера се проведе обучение на тема „Борба с дезинформацията“

Вчера се проведе обучение на тема „Борба с дезинформацията“. Това е съвместно събитие между част от екипа на Младежки център – Враца, доброволци по „Корпуса за солидарност“ и Европа Директно – Враца. На него присъстваха младежи от клас „Европа“, като те се запознаха с необятната тема за фалшивите новини, като заедно коментирахме как се създават и как можем да им се противопоставим. Проведе се и дискусия за разликата между мисинформацията и дезинформацията и как емоциите влияят при възприемането на различни факти. В края на събитието се запознахме с инструменти и навици, които трябва да развият младите хора, за да се предпазят от фалшивите новини. Благодарим за поканата на Европа Директно – Враца и на младежите за активното участие.

Неформалното обучение е част от кампанията „Екология и правата на човека“ изпълнявани по Проект BGLD – 1.003 – 0004 „Младежки център Враца – фактор за развитие на Северозапада“, финансиран чрез Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021г.

Публикациите на сайта отразяват единствено мнението на авторите и Програмният оператор на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ не носи отговорност за съдържанието на информацията.

Напишете коментар