„Шишеядите“ или съдовете за събиране на пластмасови бутилки, с които разполага Младежки център – Враца и са разположени на 3 места в града ни, благодарение на усилената работа и постоянство, можем да споделим, че се използват във времето с по-голяма интензивност и разпознаваемостта за предназначението им става все по-широка сред хората, които припознават отделното събиране като нещо свое, за което изключително много сме радостни и се гордеем - Youth Center Vratsa

„Шишеядите“ или съдовете за събиране на пластмасови бутилки, с които разполага Младежки център – Враца и са разположени на 3 места в града ни, благодарение на усилената работа и постоянство, можем да споделим, че се използват във времето с по-голяма интензивност и разпознаваемостта за предназначението им става все по-широка сред хората, които припознават отделното събиране като нещо свое, за което изключително много сме радостни и се гордеем

„Шишеядите“ или съдовете за събиране на пластмасови бутилки, с които разполага Младежки център – Враца и са разположени на 3 места в града ни, благодарение на усилената работа и постоянство, можем да споделим, че се използват във времето с по-голяма интензивност и разпознаваемостта за предназначението им става все по-широка сред хората, които припознават отделното събиране като нещо свое, за което изключително много сме радостни и се гордеем.

Благодарение на трите „шишеяди“, споделяме с вас и едни интересни факти в числа. За един месец те събират между 60 – 90 кг. пластмаса. Периодът, от който сме започнали да събираме пластмасови шишета с „шишеядите“ датира от април 2022 г., което означава, че сме събрали до този момент между 1620 – 2430 кг. пластмасови шишета.

БЛАГОДАРИМ на всички, които използват „шишеядите“ по предназначение, намиращи се на следните локации:
– ПЕГ „Йоан Екзарх“ – Враца
– ПГ „Димитраки Хаджитошин“ – Враца
– Парк „Зелето“ зад паметника на пл. „Хр. Ботев“

Както споделихме по-горе, „шишеядите“ все по често се използват, което налага и по-честото им обслужване. А какво представлява то – изпразваме шишетата от „шишеядите“ в найлонови торби за смет, след което ги транспортираме до общ по-голям пункт в града, в който ги съхраняваме, докато не съберем достатъчно голямо количество, което да предадем на ЕКОПАК.
Именно в този процес установихме през последните месеци особено, че сами ни е доста трудоемко да се справяме и ето защо се обръщаме с възможност за тези от вас, които разпознават каузата да се включат като доброволци заедно с нас при събирането на количествата пластмасови шишета от „шишеядите“.

Ако искате да сте доброволци, да вършите нещо полезно с екологична насоченост, да се запознаете с готини и млади хора, да научите и за други възможности, които отправя Младежки център – Враца към вас. Като за начало можете или да ни пишете на лично съобщение или да се присъедините в тази доброволческа група създадена специално за това. Очакваме ви!
https://www.facebook.com/groups/977043893966870

Напишете коментар