Стартира курс по туризъм, планинарство и спортно ориентиране към Младежки център - Враца - Youth Center Vratsa

Стартира курс по туризъм, планинарство и спортно ориентиране към Младежки център – Враца

На 09.06.2021г. се състоя първото занятие на курс по туризъм, планинарство и спортно ориентиране на Клуб „Младежко развитие и предприемачество“ към Младежки център – Враца.

Обучението ще бъде водено от Евгени Филипов – планински водач и главен комендант на Национален туристически поход „Козлодуй – Околчица“, а участие в него ще вземат ученици от ПЕГ „Йоан Екзарх “ – Враца, профилирана паралелка „Аниматори в туризма“, и от ПГ по МСС – гр. Мездра.

Курсът ще бъде разделен на тематични модули, обособени в две части – теоритична, която ще се провежда в сградата на Младежки център, и практическа част, която ще се състои сред природата в околностите на града. В отделните модули младежите ще имат възможност да научат например как се прави бивак и как да се ориентират в планината чрез компас. Курсът ще завърши с поход до връх Бук.

В рамките на първия проведен модул от обучението участниците се запознаха и научиха какво могат да очакват от предстоящия курс. Младежите имаха възможност да придобият и някои основни познания относно различни видове компаси и карти.

Клуб „Младежко развитие и предприемачество“ е създаден във връзка с Проект BGLD – 1.003 – 0004 „Младежки център Враца – фактор за развитие на Северозапада“, финансиран чрез Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021г.

Публикациите на сайта отразяват единствено мнението на авторите и Програмният оператор на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ не носи отговорност за съдържанието на информацията.

Напишете коментар