СПОРТНИ СЪБИТИЯ - Youth Center Vratsa

СПОРТНИ СЪБИТИЯ

Спортът е не само здраве, но и метод да събереш много хора на едно място, различни, малки, големи, водени от желанието да упражняват любимия си спорт или да опитат алтернативен такъв поради любопитство и интерес.
Спортът е обединител, възпитаващ много добродетели и мост да опознаеш останалите около теб.
Екипът на центъра има зад гърба си няколко мащабни проведени спортни събития, в които участие взеха голям брой младежи и родители, ученици и ръководители.
Две от тях проведени в партньорство със Сдружение БГ Бъди активен – гр. Пловдив, включвайки се в кампания „NOW WE MOVE” и провеждайки „Активна Събота”, в които събития всеки участвал имаше възможността да се включи в няколко видове спортни активности.
„Раздвижи се Враца”, което бе проведено с финансовата подкрепа и партньорство с верига магазини „Декатлон”, в което се включиха не само спортни клубове, но и танцови състави, бе проведен крос в централната част на града, а след това всеки можеше да се включи в програма предлагаща различни физически активности.

Част от екипа на Младежки център – Враца взе участие в тазгодишното издание на Национален туристически поход „Козлодуй – Околчица”, който се провежда традиционно в израз на почит към героите от Ботевата чета и техния подвиг.Младежките работници се включиха в програмата на похода, като проведоха забавна и образователна активност с участниците в него.