Специален епизод на онлайн младежкото предаване „А ти какво мислиш?“, посветен на Васильовден - Youth Center Vratsa

Специален епизод на онлайн младежкото предаване „А ти какво мислиш?“, посветен на Васильовден

На 14-ти януари по традиция се отбелязва един от най-почитаните ромски празници Васильовден, или така нареченият Банго Васил.

По повод този ден и празник, решихме да направим един малко по-различен епизод на нашето онлайн младежко предаване „А ти какво мислиш?“, който сме сигурни, че ще проследите с интерес и голямо внимание. За разлика от предишни години, в които отбелязвахме празника от името на Младежки център – Враца, организирайки работилници и събития, в които показвахме възстановки на празника и типични за деня обредни действия, тази година, въпреки извънредната епидемиологична обстановка, успяхме да намерим вариант, в който да направим същите неща, че дори и по-автентични. Благодарение на гостоприемството на Баба Айше и нейните внуци от с. Михайлово, общ. Хайредин, област Враца, имаме възможност да ви представим приготвянето на една традиционна за Васильовден празнична трапеза. Благодарим им, че ни приеха в дома си!

Нашият специален епизод, посветен на Банго Васил, можете да видите YouTube канала на Младежки център – Враца:

https://www.youtube.com/watch?v=dLfHaIKLG8w&feature=share&fbclid=IwAR24uu6_yuNttrXs2mvHWPsyRiR8LaC45JLqDuls9b6wgm5afN5AZFljZbI

Младежкото онлайн предаване „А ти какво мислиш?“ се осъществява във връзка с изпълнението на Проект BGLD – 1.003 – 0004 „Младежки център Враца – фактор за развитие на Северозапада“, финансиран чрез Финансовия механизъм на ЕИП.

Публикациите на сайта отразяват единствено мнението на авторите и Програмният оператор на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ не носи отговорност за съдържанието на информацията.

Напишете коментар