Радостни сме да ви споделим младежка инициатива на отбор „Випуск 2021 – Заедно за пътна безопасност“, които реализират своята идея „Заедно за пътна безопасност“ - Youth Center Vratsa

Радостни сме да ви споделим младежка инициатива на отбор „Випуск 2021 – Заедно за пътна безопасност“, които реализират своята идея „Заедно за пътна безопасност“

Радостни сме да ви споделим напредъка по младежка инициатива на отбор „Випуск 2021 – Заедно за пътна безопасност“, които реализират своята идея „Заедно за пътна безопасност“. Отборът от младежи от гр. Роман са едни от активните участници в нашия проект BGLD – 1.003-0004 „Младежки център Враца – фактор за развитие на Северозапада, финансиран чрез финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021г. които се включиха в конкурса за младежки инициативи „Създаваме Заедно“.

Идеята на учениците от гр. Роман е да създадат в двора на СУ „Васил Левски“ площадка за игра и обучение на ученици по безопасност на движението, като за целта формата, размерите и съдържанието наподобяват умален размер на комуникационна мрежа от училище паркинг, улици, кръстовища и велосипедна алея, запълнени с вертикална сигнализация (пътни знаци и светофари) и хоризонтална маркировка. Този първи етап от тяхната идея заедно с помощта на ръководството на учебното заведение бе осъществен вчера, което нямаше да бъде възможно без любезното съдействие и помощ от страна на фирма „Дейли Консулт БГ ЕООД гр. Варна, на г-н Тихомир Тодоров и г-жа Гена Кадийска, която се включи в инициатива като дари допълнителни средства.

Същинската част от тяхната младежка инициатива, която ще бъде проведена през месец септември в седмицата за безопасност на движението по пътищата. В тези няколко дни учениците от 12-те класове ще проведат кампания и беседи с учениците от училището, като целта ще бъде връстниците им да бъдат добре запознати с правилата за движение по улиците, както и с техническите средства за организация и регулиране на движението. А на финала ще бъде проведено състезание по пътна безопасност и състезание с велосипеди, като целта е на практика да се приложи наученото и учениците да покажат своите умения.

Публикациите на сайта отразяват единствено мнението на авторите и Програмният оператор на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ не носи отговорност за съдържанието на информацията.

Напишете коментар