Работни срещи в Тимишоара - Youth Center Vratsa

Работни срещи в Тимишоара

Вчера се проведе вторият ден от нашето работно посещение при партньорите от FITT Timisoara. Денят беше много пълзотворен. Започнахме с работна сесия, в която се запознахме с част от младежките работници и координатори на доброволци в Центъра. Всеки от тях сподели опита си при работата с местните младежи. Разказаха ни също така за актуалните проекти, които изпълняват. Беше много интересно да разберем как успяват да използват методите на Participatory Art за тяхното активиране, и как доброволци от целия свят се включат в реализирането на техни проекти и инициативи. Силно впечатление ни направи един от изпълняваните проекти – Summer Youth Fest. Фестивалът се е провел през август, а в неговото организиране вземат участие над 150 доброволци от целия свят. След кратка почивка превключихме на високи обороти. Обсъдихме останалите за изпълнение по проекта съвместни дейностти, поставихме си срокове за финализиране на наръчника “Participatory Art” и се уговорихме през септември следващата година да проведем младежки обмен в Тимишоара, за да изпробваме разработените методи. След успешно проведените срещи в зала, следобед решихме да поработим на терен! Заминахме за близкия град Лугош, където през 2021 г. партньорите ни са създали младежко пространство. На място се запознахме с техия координатор. Той ни разказа за дейностите, които реализират и ни запозна с част от младежите. След това ни направиха обиколко из центъра на града и ни разказаха за неговата история. Вечерта завърши с представяне на български традиционни храни и напитки на колегите от Младежки център – Тимишоара.

Искаме да изкажем благодарности на нашите партньори за топлото посрещане и ги очакваме през следващата година в България!

Съвместните дейности с Младежки център – Тимишоара са в изпълнение на Проект BGLD – 1.003 – 0004 „Младежки център Враца – фактор за развитие на Северозапада“, финансиран чрез Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021г.

Публикациите на сайта отразяват единствено мнението на авторите и Програмният оператор на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ не носи отговорност за съдържанието на информацията.

#VratsaTimisoara

#EAAgrantsForYouth

#ParticipatoryArt

#PartnersForYouth

Напишете коментар