Работилница за изработване на носии в с. Злидол - Youth Center Vratsa

Работилница за изработване на носии в с. Злидол

Младежките инициативи при нас не спират и в петъчния ден! Днес бяхме заедно с младежите от отбор „Майстори“, които проведоха първата си работилница в с. Злидол по изработване на традиционни за региона носии. Под звуците на народна музика, те ни показаха как се пошиват престилки и как се работи на шевна машина. Целта на тяхната инициатива е да запознае младежите от региона с традиционните български облекла и да ги потопи в магията на тяхното изработване, а също така да се предаде опита по тяхното създаване от старите на младите. Тяхната младежка инициатива ще продължи през цялото лято, а в началото на есента ще завърши с модно дефиле на изработените от тях носии! Очаквайте съвсем скоро изнесена работилница и в Младежки център – Враца. Благодарим им за възможността да се потопим в миналото и заедно да създадем не просто носии, а изкуство!
Младежката инициатива „100 лета назад“ на отбор „Майстори“ са част от дейностите по Проект BGLD – 1.003 – 0004 „Младежки център Враца – фактор за развитие на Северозапада“, финансиран чрез Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021г.
Публикациите на сайта отразяват единствено мнението на авторите и Програмният оператор на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ не носи отговорност за съдържанието на информацията.

Напишете коментар