По случай предстоящия Международен ден на доброволеца - 5. декември Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" към Министерство на вътрешните работи и Национална асоциация на доброволците в Република България в партньорство с Министреството на образованието и науката и Министрество на младежта и спорта организират конкурс за изработване на есе - Youth Center Vratsa

По случай предстоящия Международен ден на доброволеца – 5. декември Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Министерство на вътрешните работи и Национална асоциация на доброволците в Република България в партньорство с Министреството на образованието и науката и Министрество на младежта и спорта организират конкурс за изработване на есе

По случай предстоящия Международен ден на доброволеца – 5. декември Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Министерство на вътрешните работи и Национална асоциация на доброволците в Република България в партньорство с Министреството на образованието и науката и Министрество на младежта и спорта организират конкурс за изработване на есе. Той е на тема „Доброволчеството, акт на солидарност в борбата с бедствия и пожари“. Целта на тази инициатива е да се популяризира дейността на доброволните формирования за предотвартяване или овладяване на бедствия, пожари и други извънредни ситуации, сред гражданското общество и по-конкретно сред младежите.

Конкурсът е насочен към младежи, навършили 16 и ненавършили 18 години.

За да участват младите хора в конкурса е необходимо да изпратят своите есета по темата на електронна поща: esedobrovolci@gmail.com в срок до 5. декември 2022 г. Участниците трябва да впишат в изпратеното есе: трите си имена, навършени години, населено място, училище, клас, електронен адрес и телефон за контакт.

Изискванията към есето са следните: да отговаря на темата на конкурса; да е написано на български език; да е в обем до 3 страници, формат – doc или docx (Word 97-2010), шрифт – Times New Roman/12, разстояние между редовете – 1.5.

Комисия ще оцени всички получени в указания срок есета и ще избили трите най-добри разработки. Победителите ще бъдат обявени на 19.01.2023 г., а наградите ще бъдат връчени на ежегоден конкурс „Пожарникар на годинана“ . Публикуването на печелившите ще бъде на интернет страницата на Национална асоциация на доброволците в Република България www. navrb.bg. При възникнали въпроси и нужда от информация може да се свържете с г-жа Ралица Тодорова – тел. 02/89 21 236, 0889 027 489.

Напишете коментар