Поставяне на табели с еко-послания в парк "Дъбника" - Youth Center Vratsa

Поставяне на табели с еко-послания в парк „Дъбника“

Днес част от екипа на Младежки център – Враца и младежите от Клуб „Създатели“ към Центъра поставиха 20 превантивно–информационни табели на екологична тематика в парк „Дъбника“ и на алеята, намираща се пред блок 19 в жк „Дъбника“. Целта на табелите е по интересен и нестандартен начин да провокират жителите на град Враца да бъдат отговорни към опазването на околната среда и чистотата на красивата природата в нашия регион. А техният дизайн е резултат от конкурс за дизайн на кративни табели, проведен като част от дългосрочната програма на „БГ Бъди активен“ „_МЯСТО България“.

Инициативата ще продължи, като предстои да бъдат монтирани табели с подобни послания и в района на велоалеята, свързваща спортна зала „Вестител“ и прохода Вратцата, както и в парка зад паметника на Христо Ботев.

Дейността е част от инициативата „Нека ни е еко“ на Клуб „Създатели“, която се осъществява във връзка с изпълнението на Проект BGLD – 1.003 – 0004 „Младежки център Враца – фактор за развитие на Северозапада“ по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021г.

Публикациите на сайта отразяват единствено мнението на авторите и Програмният оператор на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ не носи отговорност за съдържанието на информацията.

Напишете коментар