Посещение в Младежки център - Тимишоара - Youth Center Vratsa

Посещение в Младежки център – Тимишоара

След дълъг път във вторник, вчера стартира официално работното посещение на Младежки център – Враца при партньорите от Младежки център – Тимишоара. Програмата започна в конферетната зала, където колегите ни представиха дейността на FITT Timisoara, както и какво предстои да се случи през следващите два дни. След това ни разведоха из своята сграда, като ние бяхме силно впечатлени първо от размерите ѝ, а след това и от всички видове дейности, които се случват в нея.

Показаха ни залите, в които провеждат своите неформални обучения, след това преминахме през различните арт ателиета, където се организират всевъзможни работилници и изложби на млади артисти от града, а също така се провеждат и дейностите по Participatory Art. Силно впечатление ни направиха прекрасните арт инсталации и красиво изрисувани стени. Влязохме и в огромната им концертна зала, както и репетиционните за млади изпълнители. Тимишоара се оказа столицата на румънската Drum & Bass музика, като имат също така много рок банди. Видяхме и тяхната просторна библиотека. Надникнахме и в някои обучителни зали, където се провеждат различни занимания по интереси с деца и младежи. Имахме възможност да видим и част от екипа и техните работни пространства, като най-силно впечатление направи техния колега, който работеш над проект във виртуална реалност. Накрая отидохме в двора, който през лятото се използва като открита сцена за младежки дейности и събития. Към края на прекрасната обиколко из Младежкия център в Тимишоара, дадохме на партньорите ни скромни подаръци от името на нашия Център и община Враца.


В следобедната част от програмата ни излязохме извън пределите на Младежкия център в Тимишоара и отидохме да разгледаме как изглеждат други 3 от общо 7 младежки пространства в града. Там ние бяхме запознати с дейностите, които се случват в тях и как пълноценно се ангажират младежите през свободното им време. Идеята е посредством тях организацията, а също и общинските институции да бъдат по-близо до младите хора в кварталите на града.

Обмяната на опит продължи с визита на културно-историческите забележителности в централната градска част организирана от доброволци, които учат специалност „Туризъм“ в местния университет .


Съвместните дейности с Младежки център – Тимишоара са в изпълнение на Проект BGLD – 1.003 – 0004 „Младежки център Враца – фактор за развитие на Северозапада“, финансиран чрез Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021г.

Публикациите на сайта отразяват единствено мнението на авторите и Програмният оператор на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ не носи отговорност за съдържанието на информацията.

#VratsaTimisoara

#EAAgrantsForYouth

#ParticipatoryArt

#PartnersForYouth

Напишете коментар