От 15. до 18. април имахме радостта и удоволствието да посрещнем на врачанска територия заедно с нашите партньори от Младежки център - Тимишоара, Румъния представители от всички младежки центрове в България - Youth Center Vratsa

От 15. до 18. април имахме радостта и удоволствието да посрещнем на врачанска територия заедно с нашите партньори от Младежки център – Тимишоара, Румъния представители от всички младежки центрове в България

От 15. до 18. април имахме радостта и удоволствието да посрещнем на врачанска територия заедно с нашите партньори от Младежки център – Тимишоара, Румъния представители от всички младежки центрове в България. Поводът за това беше форума „Youth Mind Exchange“.

През първия ден от нашето приключение в дебрите на младежката работа, лидерство и креативност ние дадохме старт, чрез тържествена церемония, която се проведе в новата БАЗА 2 на Младежки център – Враца, помещаваща се в Младежки дом – Враца. По време на откриването на форума свири групата „Момент“, тацува танцова формация „Елит“ – Враца и пя Констанса Ценова. След това по време на модул „Младежко образование“ бяха споделени добри практики от младежки центрове в България.

Вторият ден също беше много интензивен! Сутринта в новата БАЗА 2 на Младежки център – Враца бяха споделени реализираните дейности от партньора Младежки център – Тимишоара, а след това беше представен и съвместния наръчник „Participatory Arts“. След това в Младежки център – Враца бяха проведени работилниците по керамика, импро театър и настолни игри, които бяха водени от колегите от Румъния. Вечера беше закрита от огнена група „Fuego“.

На третия ден се проведе световно кафене на тема „Устойчиво лидерство“, като веднага след него се проведе голямото изложение на младежките организации от гр. Враца и на младежките центрове от България. В ранния следобед официално закрихме нашия младежки форум. Вечерта всички се събрахме в Младежкия център, за да поиграем вълнуващи и забавни настолни игри с клуба „All-A-Board Games Vratsa“.

С това посещението на нашите приятели от Румъния и от младежките центрове от България завърши, като си пожелахме още съвместни срещи и успешно реализирани проекти! Благодарим на всички за съпричастността и активното участие!

Форумът „Youth Mind Exchange“ e част от дейностите по Проект BGLD – 1.003 – 0004 „Младежки център Враца – фактор за развитие на Северозапада“, финансиран чрез Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021г.

Публикациите на сайта отразяват единствено мнението на авторите и Програмният оператор на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ не носи отговорност за съдържанието на информацията.

Напишете коментар