Откриващо събитие на Клуб "Настолни игри" в с. Лик - Youth Center Vratsa

Откриващо събитие на Клуб „Настолни игри“ в с. Лик

Днес в с. Лик се състоя откриване на Клуб „Настолни игри“, който ще обединява младежи с интереси, насочени към любими игри като „Dixit“, „Монополи“, „Игра на думи“ и много други.

Реализирането на инициативата Клуб „Настолни игри“ на отбор „Побеждаваме заедно“ е част от проектите, кандидатствали и спечелили финансиране по Младежки инициативи „Създаваме заедно“ към Младежки център – Враца. В рамките на инициативата беше осъществено и реновиране на подходящо младежко пространство, което ще се използва за бъдещите дейности на клуба.

Празничната програма на откриващото събитие включваше изява на самодейците към местното НЧ „Наука – 1919”, представяне на книгата „Шахмат позиционната игра” на Николай Велчев и шах турнир за възрастни. Най-вълнуващо за присъстващите деца и младежи от село Лик обаче беше запознаването им с настолните игри в обновеното младежко пространство, в което се включиха и гостите им от клуба по настолни игри към Младежки център – Враца. Така любителите на бордовите игри от двата клуба успяха да се опознаят, да обменят идеи за бъдещи активности и искрено да се позабавляват заедно.

Освен нашия екип на събитието присъстваха и зам.-кметът на Община Мездра – г-жа Нели Минева, редица местни културни дейци и представители на администрацията.

Благодарим на младите хора от Лик, които се обединиха в Отбор „Побеждаваме заедно“, поставиха си амбициозната цел да приобщят повече деца и младежи към спортните и развлекателни игри, осмисляйки свободното им време чрез тези развиващи различни умения занимания, и я постигнаха с много труд, желание и всеотдайност!

Младежки инициативи „Създаваме заедно“ се реализират във връзка с изпълнение на Проект BGLD – 1.003 – 0004 „Младежки център Враца – фактор за развитие на Северозапада“, финансиран чрез Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021г.

Публикациите на сайта отразяват единствено мнението на авторите и Програмният оператор на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ не носи отговорност за съдържанието на информацията.

Напишете коментар