Откриване на фитнес уред за хора със специални потребности в град Козлодуй - Youth Center Vratsa

Откриване на фитнес уред за хора със специални потребности в град Козлодуй

На 29.06.2021г. в град Козлодуй се състоя откриването на фитнес уред за деца и младежи със специални потребности и нарушени двигателни функции.

Инсталирането на уреда беше изпълнено във връзка с осъществяване на инициативата „Заедно в различието в областта на спорта“ – част от Младежки инициативи „Създаваме заедно“, които Младежки център – Враца реализира по Проект BGLD – 1.003 – 0004 „Младежки център Враца – фактор за развитие на Северозапада“.

Целта на отбора „Спортни младежи“ е децата и младежите със специални потребности да бъдат насърчени към двигателна активност и системно практикуване на спорт като средство за здравословен начин на живот, физическо и духовно развитие.

Посетителите на събитието имаха възможност да се насладят и вземат участие в танците, организирани от Център за личностно развитие „БарАка“, и спортните демонстрации по кик-бокс, водени от европейския шампион Денис Иванов и местния спортен клуб „Златните момчета“ с треньор Георги Вачев.

За нашия екип и младежите, от които дойде прекрасната идея за поставяне на специализирания фитнес уред в Козлодуй, беше истинско щастие, че на откриването присъства и Драгомир Риждов – един много смел и усмихнат млад човек, диагностициран с детска церебрална парализа, който е и първият посетител, проявил интерес към съоръжението.

Радваме се, че в нашия регион има млади хора като участниците в отбор „Спортни младежи“, които не само приемат като лична кауза формирането на толерантно отношение в обществото към децата със специални потребности, но и влагат от времето и енергията си, за да създадат една по-приятна и комфортна среда за тях! Благодарим ви за вашата всеотдайност и големите ви сърца!

Публикациите на сайта отразяват единствено мнението на авторите и Програмният оператор на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ не носи отговорност за съдържанието на информацията.

Напишете коментар