Обучение по Екотуризъм и Рафтинг - Youth Center Vratsa

Обучение по Екотуризъм и Рафтинг

Проведохме обучение по Екотуризъм и Рафтинг спускане с младежи. Посредством методите на неформалното образование работихме над темата екологичния туризъм като нашата зала бяха Лакатнишките скали и пещерата Темната дупка. Поговорихме с младежите за проблемите на местния туризъм като се опитахме да потърсим и решения. Заедно планирахме бъдещи дейности, които да направят Врачанския балкан по-привлекателен за младите хора! След обучителната част преминахме и към по-забавната, а именно опитахме една уникална туристическа атракция – спускане с рафтинг по Искърското дефиле. Младежите от клуб „Туризъм и спортна анимация“ разбраха от първо лице как се осъществява аниматорство по време на рафтинг, а младежите от клуб „Младежко развитие и предприемачество“ научиха за това как се развива успешен малък бизнес и туризъм. Благодарим много на всички млади хора, които се включиха в това обучение и съвсем скоро очаквайте още яки дейности и инициативи от нас!

Обучението е част от дейностите на клуб „Спортна анимация и туризъм“ е създаден по Проект BGLD – 1.003 – 0004 „Младежки център Враца – фактор за развитие на Северозапада“ по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана по Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021г.
Публикациите на сайта отразяват единствено мнението на авторите и Програмният оператор на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ не носи отговорност за съдържанието на информацията.

Напишете коментар