На 23. март в СУ "Христо Ботев" гр. Оряхово се проведе информационна кампания на "Превенция на туберкулозата" - Youth Center Vratsa

На 23. март в СУ „Христо Ботев“ гр. Оряхово се проведе информационна кампания на „Превенция на туберкулозата“

На 23. март в СУ „Христо Ботев“ гр. Оряхово се проведе информационна кампания за „Превенция на туберкулозата“. Събитието беше организирано във връзка с отбелязването на Световния ден на борбата с туберкулозата (24.03)! Включването ни в тази кампания и отбелязването на този ден не е случайно! Врачаска област е с най-висок брой заразени на 100 000 души с туберкулоза в България. Учениците от 12 клас бяха запознати с възможностите за превенция, рисковете на това заболяване и неговите форми. Раздадени бяха и информационни материали. Остана време в контекста на зравните политики да запознаем младите хора с Конференцията за бъдещето на Европа, където те могат да дадат своето мнение, идея и желание за подобряване на здравния статус на младите хора в Северозапада. Събитието протече при голям интерес и разгорещени дискусии.

Кампанията за „Превенция на туберкулозата“ е част от дейностите на Младежки център – Враца по изпълнение на Проект BGLD – 1.003 – 0004 „Младежки център Враца – фактор за развитие на Северозапада“, финансиран чрез Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021г.

Публикациите на сайта отразяват единствено мнението на авторите и Програмният оператор на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ не носи отговорност за съдържанието на информацията.

Напишете коментар