На 11. март от 13:30 ч. в Младежки център - Враца ще гостуват новите ни партньори от сдружение "За Земята"  - Youth Center Vratsa

На 11. март от 13:30 ч. в Младежки център – Враца ще гостуват новите ни партньори от сдружение „За Земята“ 

На 11. март от 13:30 ч. в Младежки център – Враца ще гостуват новите ни партньори от сдружение „За Земята“ . Това е независима екологична неправителствена организация, която работи за създаване на природосъобразен и равнопоставен начин живот. Тя се ангажира с дейности насочени към нулеви отпадъци, чиста енергия и климат, икономическа справедливост и др.
Колегите от „За Земята“ ще представят на младежите от Враца две вълнуващи игри!

Първата игра е ЕНЕРГИЗИРАЙ ТОВА! Тя изправя аудиторията пред въпросите, които климатичните промени поставят и ги превръща в занимателно предизвикателство за всеки. Върху 4-метрово платно са изобразени истории, вдъхновени от тези, с които активистите на „За Земята“ се срещат всеки ден. Участниците ще влязат в ролята на директор на ТЕЦ, собственик на фабрика, кмет, които трябва да обединят хората и да намерят решение на повишаването на цените на горивата, замърсяването, а и да оставят една по-чиста планета на следващите поколения. Те се срещат с неочаквани събития, недоверие, но и нова надежда — също както и в истинския живот .

 Втората игра е симулация на Европейския парламент.
 Тази ролева игра ще ви даде възможност да заемете място на депутати от Европарламента като ще се занимавате с решаването на различни екологични и климатични въпроси, засягащи живота на всички гражданите в ЕС.  Играта продължава между 60 и 90 мин. Предназначена е за лица над 16 години и не изисква предварителни познания по темите. Необходим е единствено телефон или таблет с интернет връзка.

Регистрирайте се за събитето тук  https://bit.ly/42IVL0V

Елате заедно да помислим как да направим нашата платена по-добро място за живеене за идните поколения! 

 Събитието e част от дейностите на клуб „Нека ни е еко“, създаден по Проект BGLD – 1.003 – 0004 „Младежки център Враца – фактор за развитие на Северозапада“, финансиран чрез Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021г.

Публикациите на сайта отразяват единствено мнението на авторите и Програмният оператор на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ не носи отговорност за съдържанието на информацията.

Напишете коментар