На 01.09.2021г. както на фейсбук страницата на Младежки център - Враца, така и в профила му в YouТube ще бъде представена официално песента на отбор „Заедно“ с работно заглавие „Против“ - Youth Center Vratsa

На 01.09.2021г. както на фейсбук страницата на Младежки център – Враца, така и в профила му в YouТube ще бъде представена официално песента на отбор „Заедно“ с работно заглавие „Против“

На 01.09.2021г. както на фейсбук страницата на Младежки център – Враца, така и в профила му в YouТube ще бъде представена официално песента на отбор „Заедно“ с работно заглавие „Против“. Младежката инициатива „Заедно“е на финалната права от това да представят своята успешно реализирана идея, част от 15-те одобрени идеи за финансиране от провелия се конкурс за младежки инициативи „Създаваме Заедно“ 2020 г.

Тяхната идея е в категория „Визуално изкуство, култура и творчество“. Те успяха да създадат своя авторска песен и да помогнат подобни начинания да бъдат осъществявани и от други техни връстници, което прави тяхната инициатива устойчива, тъй като закупената и необходимата техника за записи, ще остане в сградата на Младежки център – Враца, от която вече дори се възползват и останалите наши младежи от Клуб „Таланти“.

Основната цел на младежка инициатива „Заедно“ е да подтъкне младежката аудитория към това да направят своите първи стъпки в света на музиката, давайки своя личен пример, чрез композирането на музиката, писането на текста, създаването на аудио записа, заснемането на видеото и разбира се осигуряването на необходимото оборудване за записи на техни връстници.

Тяхното основно желание е да има повече хора, които да се занимават с изкуство и места където те биха могли да реализират своя творчески потенциал. За трите момчета реализиращи своята идея, макар и с различни професии и занимания, като сладкар, студент по медицина и пекар, музиката е неразделна част от живота им, която именно ги обединява.

В мотивационното си писмо те използват много подходящо сравнение с което описват музиката по специален начин „И както фотоапаратът улавя и съхранява магията на външния свят, така музиката отразява вътрешния. Чрез нея желаната емоция е съхранена и при нужда може да бъде изживяна отново и да бъде предадена. Освен от любов към музиката, ние искаме да създадем песен, като се надяваме да вдъхновим слушателите и да ги подтикнем към творчество.“

В рамките на осъществяването на идеята си трите момчета – Атанас Снежанов, Георги Пеев и Николай Йотов, успяват да привлекат още трима съмишленици, които благодарение на техните умения и безвъзмездна помощ, видеото към песента е заснето и монтирано, благодарение на Stylian Stanev и Martin Dimitrov, а страхотното звучене на песента след микс, мастеринг и обработка се дължи на Росен Йосифов (Snow music)

Не забравяйте датата 01.09.2021г. когато на фейсбук страницата на Младежки център-Враца, както и в профила му в Youtube ще бъде представена официално песента на отбор „Заедно“ със заглавие „Против“, която се надяваме че ще споделяте с приятели.

Младежките инициативи „Създаваме заедно“ 2020 г. се реализира като част от дейностите по изпълнение на Проект BGLD – 1.003 – 0004 „Младежки център Враца – фактор за развитие на Северозапада“, финансиран чрез Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021г.

Публикациите на сайта отразяват единствено мнението на авторите и Програмният оператор на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ не носи отговорност за съдържанието на информацията.

Напишете коментар