Младежко пространство в с. Горно Пещене - Youth Center Vratsa

Младежко пространство в с. Горно Пещене

В началото на работната седмица споделяме с вас една прекрасна новина. През слънчевия неделен ден в с. Горно Пещене открихме новото им младежко пространство, което беше обновено по младежката инициатива „Клуб младежки дейности“ на отбор „Friends“. Лентата беше прерязана лично кмета на община Враца – Калин Каменов и инициатора на инициативата – Мила Стоичкова. Програмата беше изпълнена с разнообразни активности. На младежите от селото бяха раздадени 20 картини за рисуване по номера, като през следващите седмици те ще работят по тях. След като всички са завършени ще бъде организирана благотворителна изложба, а със събраните средства ще се облагороди и другата стая от младежкото пространство. Колегите от Младежки център – Враца освен това проведоха и дейност по „Participatory Art“, младежите трябваше посредством работа с глина да изразят своите емоции. Всички присъстващи бяха въодушени и много щастливи от създаденото пространство, което ще се използа и развива през следващите месеци. То ще служи като сборен пунк за младежите не само от селото, но и региона, където те ще могат да се събират и развиват своите таланти.

Младежката инициативата „Клуб младежки дейности“ на отбор „Friends“ e реализирана по „Създаваме заедно” 2021 и е финансирана по Проект BGLD – 1.003 – 0004 „Младежки център Враца – фактор за развитие на Северозапада“, финансиран чрез Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021 г.

Публикациите на сайта отразяват единствено мнението на авторите и Програмният оператор на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ не носи отговорност за съдържанието на информацията.

Напишете коментар