Младежки Център – Враца организира начален курс по алпийско катерене за ученици - Youth Center Vratsa

Младежки Център – Враца организира начален курс по алпийско катерене за ученици

През изминалия уикенд се случи нещо яко, екстремно, красиво и полезно!

Младежки Център – Враца организира начален курс по алпийско катерене на ученици от ПЕГ „Йоан Екзарх“ – Враца с паралелка „Аниматори в туризма“ и младежи от гр. Криводол. В продължение на три дни и по време на Ботевата Алпиниада (7-9 май) участниците имаха възможността да се запознаят на теория и практика с основните и начални стъпки на скалното и алпийско катерене. Обучителите им проведоха редица лекции за богатството на врачанските скали и потенциала за развитието на този спорт и туризъм в нашия регион. По време на обучението на участниците бяха показани различни видове маршрути, терени, техники и възли. В практическата част всеки един участник имаше възможността да опита и катери няколко вида маршрути, осигурени и подсигурени от треньорите-алпинисти.В рамките на алпийския фестивал младежите имаха възможността да се срещнат с редица гости от страната и чужбина, като в тези неформални срещи и разговори обмениха полезна информация относно развитието на този спорт и туризъм, проблемите, пред които е изправен в нашия регион, полезността му за младите хора да го практикуват и как той може да се превърне в една обща концепция за развитието на туризма във врачанския регион. Отправяме искрени благодарности на Клуб по Eкстремни спортове “Вратица” – Враца за чудесното и професионално отношение към младежите.

Курсът по алпийско и скално катерене е част от дейностите на Младежки център – Враца по изпълнение на Проект BGLD – 1.003 – 0004 „Младежки център Враца – фактор за развитие на Северозапада“, финансиран чрез Финансовия механизъм на ЕИП.

Програмният оператор на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ не носи отговорност за съдържанието на публикацията и за начина, по който може да бъде използвана информацията в нея.

Напишете коментар