Младежкият център - Враца съвместно с Български Червен кръст - Враца проведе събитие във връзка с кампанията "Превенция на тубрекулозата" - Youth Center Vratsa

Младежкият център – Враца съвместно с Български Червен кръст – Враца проведе събитие във връзка с кампанията „Превенция на тубрекулозата“

Младежкият център – Враца съвместно с Българския Червен кръст – Враца проведе събитие във връзка с кампанията за „Превенция на тубрекулозата“. Коментирани бяха ключови аспекти във връзка с огриначаване на болните от тази болест. Днес, заболяването е проблем не само за бедните страни, но и за почти всички развити държави от Европа и САЩ. Всяка година турбекулозата е причина за смъртта на около 2 милиона души в света. Бързото консултиране с лекар при установяване на някои от симптомите на болестта и воденето на здравословен начин на живот са най-добрата превенция. Благодарим на Български Червен кръст – Враца за активното участие.

Кампанията за “ Превенция на турбекулозата“ е част от дейностите на Младежки център – Враца по изпълнение на Проект BGLD – 1.003 – 0004 „Младежки център Враца – фактор за развитие на Северозапада“, финансиран чрез Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021 г.

Публикациите на сайта отразяват единствено мнението на авторите и Програмният оператор на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ не носи отговорност за съдържанието на информацията.

Напишете коментар