Младежи взеха участие в уроци по скално катерене - Youth Center Vratsa

Младежи взеха участие в уроци по скално катерене

Днес доброволци към Младежки център – Враца от ПЕГ „Йоан Екзарх“ – гр. Враца, с профил „Аниматори в туризма“ и част от екипа на Центъра взеха участие в свободни практически занимания по скално катерене, организирани от клуб по екстремни спортове „Вратица“. Целта на тази дейност е младежите да бъдат запознати с възможностите за спорт и туризъм, които нашия Врачански балкан предлага. Освен това да бъдат информирани как безопасно да практикуват този вид спорт.
Младежите имаха възможността да се запознаят на теория и практика с основните на скалното и алпийско катерене. По време на обучението на участниците бяха показани различни видове маршрути, техники и възли. В практическата част всеки един от тях имаше възможността да се катери по няколко вида маршрути, осигурени и подсигурени от треньорите – алпинисти.
Отправяме искрени благодарности на клуб по Eкстремни спортове “Вратица” – Враца за чудесното и професионално отношение към младежите.
В тази връзка ви споделяме, че този уикенд във Враца се провеждат състезания по маутин байк, парапланеризъм, скално катерене и европейско първенство по картинг. Това само показва колко богата е културната и туристическа програма на нашия град. Посетете тези събития и няма да съжалявате!

Заниманието е част от дейностите на клуб „Спортна анимация и туризъм“, който е създаден по Проект BGLD – 1.003 – 0004 „Младежки център Враца – фактор за развитие на Северозапада“ по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана по Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021г.

Публикациите на сайта отразяват единствено мнението на авторите и Програмният оператор на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ не носи отговорност за съдържанието на информацията.

Напишете коментар