Международен ден на младежта във Враца - Youth Center Vratsa

Международен ден на младежта във Враца

На 12-ти август Младежки център – Враца отбеляза Международния ден на младежта с грандиозно шоу! В парка „Зеленчука“ в рамките на празничната програма бяха проведени редица мероприятия, които предизвикаха интереса на десетки врачани на различни възрасти.

Празникът започна с вълнуващ турнир по „DIXIT“, а победителят си тръгна със страхотна награда – една от най-популярните настолни игри „Just One“. За най-малките ни посетители екипът ни беше подготвил арт предизвикателство – да създадат сами свои уникални тениски с помощта на текстилни бои и много въображение. Голяма част от участниците в събитието се осмелиха да изпробват баланса и техниката си за ходене по въже, т.нар. СЛАКЛАЙНИНГ, а някои от младите хора с активна гражданска позиция изразиха своето мнение по значими въпроси, свързани с проблемите, които стоят пред младежта в нашия град, както и с възможностите за тяхното разрешаване.

С нашите партньори от ПИЦ – Враца проведохме кратка викторина с любопитни факти, свързани с темите екология и превенция на наркотичните зависимости, като на първите отговорили правилно раздадохме страхотни награди.

Вечерта продължи с музикалните изпълнения на триото Наско, Жоро и Галин и дуета Алекс и Кари. В кулминацията на концертната част се състоя и голямата изненада, която бяхме подготвили за публиката – малки и големи заедно разхвърлиха цветен прах във въздуха, което беше един от най-забавните моменти от целия празничен ден. Последва излъчването на краткия документален филм на екологична тема „Море на вятъра“ / „WIND2WIN“, а финалът беше поставен от група „FireLab“ с тяхното зашеметяващо огнено изпълнение.

Напишете коментар