Къщи за птички сглабяха младежи от ПГ "Алеко Константинов" гр. Мездра - Youth Center Vratsa

Къщи за птички сглабяха младежи от ПГ „Алеко Константинов“ гр. Мездра

Днес бяхме отново на гости на нашите приятели от Еко клуб „Зелена планета“ към ПГ „Алеко Константинов“ гр. Мездрва. Заедно сглобихме къщичките за птици, оцветихме ги и ги монтирахме на дърветата в двора на училището. Младежите бяха толкова етнусиазирани, че едвам дочакаха нашата визита и веднага запретнаха ръкави. Дейността е част от тяхната младежка инициатива „Искам да науча за птиците в моя роден край и да помогна за тяхното опазване и видово съхраняване“. Следва наблюдение на птиците, грижа за монтираните къщички и изучаване на биологичното разнообразие в региона. Поздавяаме ги за усърдната работа и старанието.

„Искам да науча за птиците в моя роден край и да помогна за тяхното опазване и видово съхраняване“ на отбор Еко клуб „Зелена планета“ от ПГ „Алеко Константинов“ гр. Мездра е реализирана по „Създаваме заедно” 2021 и е финансирана по Проект BGLD – 1.003 – 0004 „Младежки център Враца – фактор за развитие на Северозапада“, финансиран чрез Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021 г.

Публикациите на сайта отразяват единствено мнението на авторите и Програмният оператор на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ не носи отговорност за съдържанието на информацията.

Напишете коментар