Интересно обучение ще се проведе на картинг пистата във Враца - Youth Center Vratsa

Интересно обучение ще се проведе на картинг пистата във Враца

Споделяме с вас една интересна възможност. Автомобилна федерация на България, съвместно с Министерство на младежта и спорта и любезното домакинство на картинг пистата във Враца, организират обучение. То ще се проведе на 07-08.09.2023г. от 09:00 до 17:00 часа и ще включва:
– придобиване на умения за първа реакция при пътен инцидент, първите стъпки при оказване на първа помощ, т. нар. действия в „Златния час“;
– специална симулация с VR очила – 0,8 промила и 1,2 промила алкохол;
– въздействието върху организма на основните видове наркотици, лекарствата, които могат да доведат до положителен тест за наркотици, също така нагледен тест с обучено куче от Агенция Митници за откриване на наркотични вещества.
– достъп до най-популярния моторен спорт;
– достъп до специалисти и професионалисти в областта;
– правилно пилотиране на карт.
Обучението ще допринесе у младежите за осъзнаване на необходимостта от отговорно и разумно поведение на пътя, изграждане на умения и знания за разпознаване и превенция на рисковото поведение и различните видове зависимости и по-специално шофиране под въздействието на наркотични вещества и алкохол, първи ключови действия при пътнотранспортни произшествия и др..
Осигурени са безплатни напитки и храна за всеки участник.
За лица под 18 години е необходима попълнена декларация от родител/настойник – може да се носи предварително или да се попълни на място.
Лекторите включени в обучението са:
– д-р Асен Марков – Съветник по спорта на СБА, бивш шампион на България и балканите на 400 м. с препятствия, бивш заместник-министър на младежта и спорта, бивш председател на картинг федерацията, завършил НСА със специалности треньор по лека атлетика, треньор по авто-мото спорт, учител по физическо възпитание, с придобита н.о. ст. доктор.
– Тодор Христов – Първия участник в рали Дакар, шампион по офроуд на България и европейски шампион по офроуд, председател на комисията по офроуд към Автомобилната федерация на България, председател на Българска федерация по водомоторен спорт.
– Слави Пачалов – лицензиран обучител по първа помощ към БЧК, бивш заместник -министър на здравеопазването.
– Стефан Бакалов – началник на отдел „Борба с наркотрафика“ в Агенция Митници.
Обучението се реализира по проект на НПИМД-КО2-039/2023 „Младежки активатори – състезавай се с нас!“ по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2023г към Министерството на младежта и спорта.
Ето тук можете да кандидатстване в обучението: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf7FKNElnV08LPAUHqpvVuWCEIzE3NXa46qQ4HvYRc0r9dJBw/viewform?fbclid=IwAR3UjRjmC6xWVXljbOqTPFWxyX2OUgocqhOZPDj3VDVgji9fZn-D7gajTRw

Напишете коментар