За нас - Youth Center Vratsa

За нас

Екип

Цветелина Теофилова – директор на Младежки Център Враца

Здравейте! Казвам се Цветелина Теофилова и съм от Враца. Завърших средното си образование в СОУ по изкуствата „Отец Паисий“ – гр. Враца, профил – музика с квалификация – „Организатор на музикални дейности“. Музиката беше моя любов, страст и изцяло запълваше времето ми още от 8 – 9 годишна – в началото с уроците си по китара, а после и с пианото. Като студентка, доразвих интереса си към културата, но вече в сферата и на икономиката. Завърших Икономика на социално-културните дейности – Мениджмънт на културата, а дипломната ми работа за придобиване на  магистърска степен логично беше свързана  с любимото ми училище   на тема: „Управление на  персонала в СОУ „Отец Паисий” гр. Враца. 

И понеже смятам, че човек през целият си живот трябва да се обучава и приема нови предизвикателства завърших и много курсове на интересни за мен теми и свързани с работатата ми:  

  • „Лидерство и социални права”;
  • „Трудови права”;
  • Управление на риска в общините;
  • Институционалната система в Европейският съюз;
  • Стил, етикет, протокол;
  • Държавен протокол и церемониал – Европейска практика;

Младежки Център – Враца е едно прекрасно младежко място, с екип от чудесни професионалисти, приели работата с младежите като мисия и инвестиция в бъдещето. Поели ясната отговорност да променят обществените нагласи към младежите от социално уязвимите групи и техните семейства. Да подадат ръка, да подкрепят. Младежи, за които доброволчеството не е просто дума!! За мен това да съм Директор на Центъра е една поета ясна и голяма отговорност, изискваща много работа, любов, желание и опит. Но да работиш с млади и ентусиазирани хора е страхотно!!

В личен план съм семейна. С две деца  – Боил, на 5 години и Давид, на 2 години. Обичам да пътувам, да прекарвам време сред природата, обичам да слушам музика и да бъда със семейството си.                             


Албена Ненчева – младежки работник

Завършила съм Софийски университет „Св. Климент Охридски”, степен „бакалавър” по специалност „Социална педагогика” и степен „магистър” по „Социални дейности”. Към момента съм студент в Стопанска Академия „Д.А. Ценов”, където изучавам втора магистърска степен, специалност „Финансов мениджмънт”.
Започнах работа в Младежки център – Враца като социален работник през 2015г., където натрупах опит в областта на социална работа и работата с млади хора; придобих умения при проучването и анализирането на социалните индивидуални потребности на децата и младежите и техните семейства.
От една година заемам длъжността „младежки работник”. Смятам, че работата с младежи е призвание и същевременно отговорност. Благодарение на методите на неформалното обучение успяваме да изградим у младите чувства на себе уважение, толерантност, емпатия, както и да мотивираме тяхното гражданско участие!


Калин Ангелов – младежки работник

Калин Иванов Ангелов от гр. Враца.
Завършил съм висше образование във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” – филиал гр. Враца със специалност „Начална училищна педагогика” бакалавър и „Социална педагогика” магистър.
От четири години съм част от екипа на Младежки център – Враца на длъжност младежки работник. Работата ни е насочена към популяризиране, показване и прилагане на полезни практики на неформалното образование.
За мен е удоволствие и отговорност да работя с и за млади хора, защото те трябва да са неизменна част от промяната…
Обичам да пътувам, да прекарвам свободното си време с моя племенник, да ходя за риба и вече само да гледам футбол.


Михаела Мицева – младежки работник

Казвам се Михаела Мицева и съм от Враца. Имам син на 5 год. Доминик и шар-пей Abbahai, които са моята гордост и изцяло запълват свободното ми време.
Завършила съм Маркетинг и Мениджмънт в хоспиталити индустрията със степен Специалист в Swiss Hotel Management School, след което Бакалавърска степен по Бизнес Администрация завърших в London College Dublin и Магистратура по Глобален мениджмънт придобих в City University of Seattle.
Дипломите ми са разнородни и разнообразни, и както виждате нямат нищо общо със заеманата от мен длъжност на Младежки работник в Звено „Център за младежки дейности – Враца“, където работя от юли 2017год.
Аз съм ексцентрична, щура и експериментатор. Приех предизвикателството „Младежки работник“ заради детето в мен. Избрах тази професия с ясната цел да се постарая да покажа на младежите, че е важно да съхранят детското в себе си възможно най-дълго време, че няма нужда да бързат да порастват преждевременно, че нещата които би трябвало да ги вълнуват са уроците, купоните, приятелите и щастливите мигове с близките, а не наркотиците, проституцията, отсъствията от училище, ниските оценки и ненаписаните домашни. В моя лична мисия се превърна стремежа да обхвана максимално много младежи за да ги „запаля“ по моята визия за „нещата от живота“ като социален живот, гражданска позиция, ценности … през призмата на „патило“, а не просто „старило“


Росен Деков – обществен посредник (ромски медиатор) 

Казвам се Росен Деков, от с.Михайлово
Завършил съм средното си образувание в ПГИТ гр.Вършец, специалност “Счетоводство”
В Младежки център Враца работя от 2014г като Обществен посредник(Ромски медиатор)
В работата на терен и комуникацията с млади хора виждам нужда от тяхна страна да бъдат подкрепяни във всякакъв аспект от израстването им. В днешно време младите хора особено тези които попадат в социално уязвими групи се нуждаят от хора, чийто усилия трябва да бъдат насочени, към подобряване не само на социалното им положение, но и в посока промяна на обществените нагласи.
Благодарение на двугодишния курс за обучение на ромски медиатори, към Съвета на Европа и досега с лектори и експерти с многогодишен опит в младежката работа, разбрах че работата ми не е и само единствено на бъда мостът между различни хора, но също така тези мостове да бъдат толкова устойчиви, че след време те да бъдат поддържани от същите хората.


Тихомир Машов – младежки работник

Здравейте, казвам се Тихомир Бориславов Машов и съм от Враца. Завършил съм СУ „Св. Климент Охридски” със специалност „История” – бакалавър и магистър по специалността „Кризи, конфликти и дипломация в световната политика”. От средата на 2006 година работя като музеен уредник във врачанския музей. Първоначално в започнах в отдел „Най-нова история”, но после преминах в отдел „Музейни образователни програми и технологии”. От 2015 година станах част от един прекрасен колектив към Младежки Център – Враца. Длъжността, която заемам там е младежки работник. За мен е чест и удоволствие да работя с колектив от млади и креативни хора. Смятам, че работата с деца и младежи е изключително важна, защото те са нашето днес и утре, те са нашето „огледало”. Работата като младежки работник е трудна и отговорна. Тя изисква подход, креативност и подготовка. Ние сме медиатори на ценности, активност, гражданска позиция, толерантност и доброта.
Моите интереси са насочени в сферата на културата, изкуството, публицистиката и работата с хора.
Моята цел и една от мечтите ми е да накараме младите хора, а и не само да създават,пазят и носят отговорност.


Христина Топалилова

Казвам се Христина Топалилова от град Бургас. Завършила съм ЮЗУ „Неофит Рилски“ гр. Благоевград със специалност „Музикален театър“ и ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий” – филиал гр. Враца със специалност „Предучилищна и начална училищна педагогика“.
От известно време работя като младежки работник към Младежки център – Враца. Работата свързана с младежи ми доставя истинско удоволствие и ме мотивира в това да развивам все повече своите знания и умения, за да бъда пълноценна и полезна в предаването на тези знания на по-младите и да подпомагам тяхното усъвършенстване.


Галин Снежанов – младежки работник

Казвам се Галин Богданов Снежанов и съм от Враца.
Завършил съм ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий” – филиал гр.Враца със специалност „Начална и предучилищна педагогика”, а след това и магистратура – „Политология. Дипломация и национална сигурност”.
Двете тотално различни дисциплини ми дават знания и опит в различни сфери, което смятам, че е полезно в работата и длъжността, която заемам от години на сам, а именно младежки работник в Младежки център – Враца.
Да бъда един сред малкото младежки работници в България за мен е мисия. Мисия да предам ценностите, разбирането за работата с младежи, включването и активирането им в социалния живот с активна гражданска позиция, изразена чрез думи и двойно повече дела.
Преминатото обучение и знания, предадени ми от експерти в младежката работа в двугодишен курс, организиран от Съвета на Европа определено промени представата ми за начините на работа и комуникация с младите хора.
Идеята на професията ми или на мисията ми, както бих я нарекъл, е да научим младите хора, които познаваме, както и ние да започнем да познаваме техния свят.
Да превърнем тъй наречената младежка политика по-достъпна до разбирането на младите хора.


Николета Иванова – психолог

Привет! Аз съм Николета Иванова от град Враца.

Завършила съм средното си образование в СУ „Христо Ботев“ – Враца, а висшето в ЮЗУ „Неофит Рилски“ със специалност „Психология“. Година по-късно, отново там получих и магистърската си степен – „Криминална психология“.

В личен план имам удоволствието да бъда горда майка на две малки хлапета – момче и момиче на 3г. и на 5г. В редките случаи, когато успея да открадна миг свободно време за себе си предпочитам да бъда сред природата или да чета книга.

От скоро имам удоволствието да съм в екипа на Младежки център – Враца и се надявам бъдещите ни проекти и съвместната ни работа да са изцяло в помощ на младежите, които искат да се развиват, да се учат на безвъзмездна помощ, толерантност, емпатия и отдаденост в различни каузи.


Десислава Петрова – образователен посредник

Казвам се Десислава Петрова и съм образователен посредник в Звено „Център за младежки дейности“ – гр. Враца. Притежавам бакалаварска степен по „Социална педагогика“ и магистърска степен по „Управление на институциите за социална работа“. Средното си образование получих в ЕГ „Йоан Екзарх“ – гр. Враца, а висшето си образование завърших в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ .

Преди да започна работата като образователен медиатор, работих една година като младежки работник тук, в Звено „ЦМД“ – гр. Враца. Работих и като социален работник в Дирекция „Социално подпомагане“ – гр. Враца в продължение на 5 години.

Полученото образование и предишния ми опит в социалната сфера изиграха важна роля в справянето с предизвикателствата, с които се сблъсквам ежедневно в настоящата ми професия. Истината е, че нищо не би могло да се сравни с реалния контакт с млади хора и деца, с енергията която струи от тях, с вроденото им любопитство и неутолимата им жажда за знания и изследователство и най-вече със самото чувството на удовлетвореност от успешно реализираната комуникация с тях.

Твърдо вярвам, че изкуството, спортът, музиката, връзката с природата, откритото общуване са способите чрез които достигаме до младите хора днес и успяваме да моделираме в тях едно адекватно поведение и мислене, стремеж към осмислен начин на живот и активна гражданска позиция.