За нас - Youth Center Vratsa

За нас

Екип

Цветелина Теофилова – директор на Младежки Център Враца

Здравейте! Казвам се Цветелина Теофилова и съм от Враца. Завърших средното си образование в СОУ по изкуствата „Отец Паисий“ – гр. Враца, профил – музика с квалификация – „Организатор на музикални дейности“. Музиката беше моя любов, страст и изцяло запълваше времето ми още от 8 – 9 годишна – в началото с уроците си по китара, а после и с пианото. Като студентка, доразвих интереса си към културата, но вече в сферата и на икономиката. Завърших Икономика на социално-културните дейности – Мениджмънт на културата, а дипломната ми работа за придобиване на  магистърска степен логично беше свързана  с любимото ми училище   на тема: „Управление на  персонала в СОУ „Отец Паисий” гр. Враца. 

И понеже смятам, че човек през целият си живот трябва да се обучава и приема нови предизвикателства завърших и много курсове на интересни за мен теми и свързани с работатата ми:  

  • „Лидерство и социални права”;
  • „Трудови права”;
  • Управление на риска в общините;
  • Институционалната система в Европейският съюз;
  • Стил, етикет, протокол;
  • Държавен протокол и церемониал – Европейска практика;

Младежки Център – Враца е едно прекрасно младежко място, с екип от чудесни професионалисти, приели работата с младежите като мисия и инвестиция в бъдещето. Поели ясната отговорност да променят обществените нагласи към младежите от социално уязвимите групи и техните семейства. Да подадат ръка, да подкрепят. Младежи, за които доброволчеството не е просто дума!! За мен това да съм Директор на Центъра е една поета ясна и голяма отговорност, изискваща много работа, любов, желание и опит. Но да работиш с млади и ентусиазирани хора е страхотно!!

В личен план съм семейна. С две деца  – Боил, на 5 години и Давид, на 2 години. Обичам да пътувам, да прекарвам време сред природата, обичам да слушам музика и да бъда със семейството си.                             


Албена Ненчева – младежки работник

Завършила съм Софийски университет „Св. Климент Охридски”, степен „бакалавър” по специалност „Социална педагогика” и степен „магистър” по „Социални дейности”. Към момента съм студент в Стопанска Академия „Д.А. Ценов”, където изучавам втора магистърска степен, специалност „Финансов мениджмънт”.
Започнах работа в Младежки център – Враца като социален работник през 2015г., където натрупах опит в областта на социална работа и работата с млади хора; придобих умения при проучването и анализирането на социалните индивидуални потребности на децата и младежите и техните семейства.
От една година заемам длъжността „младежки работник”. Смятам, че работата с младежи е призвание и същевременно отговорност. Благодарение на методите на неформалното обучение успяваме да изградим у младите чувства на себе уважение, толерантност, емпатия, както и да мотивираме тяхното гражданско участие!


Калин Ангелов – младежки работник

Калин Иванов Ангелов от гр. Враца.
Завършил съм висше образование във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” – филиал гр. Враца със специалност „Начална училищна педагогика” бакалавър и „Социална педагогика” магистър.
От четири години съм част от екипа на Младежки център – Враца на длъжност младежки работник. Работата ни е насочена към популяризиране, показване и прилагане на полезни практики на неформалното образование.
За мен е удоволствие и отговорност да работя с и за млади хора, защото те трябва да са неизменна част от промяната…
Обичам да пътувам, да прекарвам свободното си време с моя племенник, да ходя за риба и вече само да гледам футбол.


Михаела Мицева – младежки работник

Казвам се Михаела Мицева и съм от Враца. Имам син на 5 год. Доминик и шар-пей Abbahai, които са моята гордост и изцяло запълват свободното ми време.
Завършила съм Маркетинг и Мениджмънт в хоспиталити индустрията със степен Специалист в Swiss Hotel Management School, след което Бакалавърска степен по Бизнес Администрация завърших в London College Dublin и Магистратура по Глобален мениджмънт придобих в City University of Seattle.
Дипломите ми са разнородни и разнообразни, и както виждате нямат нищо общо със заеманата от мен длъжност на Младежки работник в Звено „Център за младежки дейности – Враца“, където работя от юли 2017год.
Аз съм ексцентрична, щура и експериментатор. Приех предизвикателството „Младежки работник“ заради детето в мен. Избрах тази професия с ясната цел да се постарая да покажа на младежите, че е важно да съхранят детското в себе си възможно най-дълго време, че няма нужда да бързат да порастват преждевременно, че нещата които би трябвало да ги вълнуват са уроците, купоните, приятелите и щастливите мигове с близките, а не наркотиците, проституцията, отсъствията от училище, ниските оценки и ненаписаните домашни. В моя лична мисия се превърна стремежа да обхвана максимално много младежи за да ги „запаля“ по моята визия за „нещата от живота“ като социален живот, гражданска позиция, ценности … през призмата на „патило“, а не просто „старило“


Росен Деков – обществен посредник (ромски медиатор) 

Казвам се Росен Деков, от с.Михайлово
Завършил съм средното си образувание в ПГИТ гр.Вършец, специалност “Счетоводство”
В Младежки център Враца работя от 2014г като Обществен посредник(Ромски медиатор)
В работата на терен и комуникацията с млади хора виждам нужда от тяхна страна да бъдат подкрепяни във всякакъв аспект от израстването им. В днешно време младите хора особено тези които попадат в социално уязвими групи се нуждаят от хора, чийто усилия трябва да бъдат насочени, към подобряване не само на социалното им положение, но и в посока промяна на обществените нагласи.
Благодарение на двугодишния курс за обучение на ромски медиатори, към Съвета на Европа и досега с лектори и експерти с многогодишен опит в младежката работа, разбрах че работата ми не е и само единствено на бъда мостът между различни хора, но също така тези мостове да бъдат толкова устойчиви, че след време те да бъдат поддържани от същите хората.


Тихомир Машов – младежки работник

Здравейте, казвам се Тихомир Бориславов Машов и съм от Враца. Завършил съм СУ „Св. Климент Охридски” със специалност „История” – бакалавър и магистър по специалността „Кризи, конфликти и дипломация в световната политика”. От средата на 2006 година работя като музеен уредник във врачанския музей. Първоначално в започнах в отдел „Най-нова история”, но после преминах в отдел „Музейни образователни програми и технологии”. От 2015 година станах част от един прекрасен колектив към Младежки Център – Враца. Длъжността, която заемам там е младежки работник. За мен е чест и удоволствие да работя с колектив от млади и креативни хора. Смятам, че работата с деца и младежи е изключително важна, защото те са нашето днес и утре, те са нашето „огледало”. Работата като младежки работник е трудна и отговорна. Тя изисква подход, креативност и подготовка. Ние сме медиатори на ценности, активност, гражданска позиция, толерантност и доброта.
Моите интереси са насочени в сферата на културата, изкуството, публицистиката и работата с хора.
Моята цел и една от мечтите ми е да накараме младите хора, а и не само да създават,пазят и носят отговорност.Галин Снежанов – младежки работник

Казвам се Галин Богданов Снежанов и съм от Враца.
Завършил съм ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий” – филиал гр.Враца със специалност „Начална и предучилищна педагогика”, а след това и магистратура – „Политология. Дипломация и национална сигурност”.
Двете тотално различни дисциплини ми дават знания и опит в различни сфери, което смятам, че е полезно в работата и длъжността, която заемам от години на сам, а именно младежки работник в Младежки център – Враца.
Да бъда един сред малкото младежки работници в България за мен е мисия. Мисия да предам ценностите, разбирането за работата с младежи, включването и активирането им в социалния живот с активна гражданска позиция, изразена чрез думи и двойно повече дела.
Преминатото обучение и знания, предадени ми от експерти в младежката работа в двугодишен курс, организиран от Съвета на Европа определено промени представата ми за начините на работа и комуникация с младите хора.
Идеята на професията ми или на мисията ми, както бих я нарекъл, е да научим младите хора, които познаваме, както и ние да започнем да познаваме техния свят.
Да превърнем тъй наречената младежка политика по-достъпна до разбирането на младите хора.


Николета Иванова – психолог

Привет! Аз съм Николета Иванова от град Враца.

Завършила съм средното си образование в СУ „Христо Ботев“ – Враца, а висшето в ЮЗУ „Неофит Рилски“ със специалност „Психология“. Година по-късно, отново там получих и магистърската си степен – „Криминална психология“.

В личен план имам удоволствието да бъда горда майка на две малки хлапета – момче и момиче на 3г. и на 5г. В редките случаи, когато успея да открадна миг свободно време за себе си предпочитам да бъда сред природата или да чета книга.

От скоро имам удоволствието да съм в екипа на Младежки център – Враца и се надявам бъдещите ни проекти и съвместната ни работа да са изцяло в помощ на младежите, които искат да се развиват, да се учат на безвъзмездна помощ, толерантност, емпатия и отдаденост в различни каузи.


Десислава Петрова – образователен посредник

Казвам се Десислава Петрова и съм образователен посредник в Звено „Център за младежки дейности“ – гр. Враца. Притежавам бакалаварска степен по „Социална педагогика“ и магистърска степен по „Управление на институциите за социална работа“. Средното си образование получих в ЕГ „Йоан Екзарх“ – гр. Враца, а висшето си образование завърших в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ .

Преди да започна работата като образователен медиатор, работих една година като младежки работник тук, в Звено „ЦМД“ – гр. Враца. Работих и като социален работник в Дирекция „Социално подпомагане“ – гр. Враца в продължение на 5 години.

Полученото образование и предишния ми опит в социалната сфера изиграха важна роля в справянето с предизвикателствата, с които се сблъсквам ежедневно в настоящата ми професия. Истината е, че нищо не би могло да се сравни с реалния контакт с млади хора и деца, с енергията която струи от тях, с вроденото им любопитство и неутолимата им жажда за знания и изследователство и най-вече със самото чувството на удовлетвореност от успешно реализираната комуникация с тях.

Твърдо вярвам, че изкуството, спортът, музиката, връзката с природата, откритото общуване са способите, чрез които достигаме до младите хора днес и успяваме да моделираме в тях едно адекватно поведение и мислене, стремеж към осмислен начин на живот и активна гражданска позиция.


Мариета Живкова – организатор събития

Здравейте! Казвам се Мариета Живкова и живея в с. Згориград. Завършила съм спец. „Право“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. В момента съм докторант по Политология в същия университет. През последните няколко години се занимавам с младежките проекти в неправителствения сектор. В Младежки център – Враца работя като организатор събития, което намирим за много вълнуващо и приятно начинание. Имам възможността да общувам с много граждански активни младежи със свои мнения и позиция по различни обществени проблеми. Те през свободното си време се влючват в проекти и инициативи за нашия града. Това ми показа, че по-доброто бъдеще на Враца е кауза не само за нас от Младежки център -Враца, но и за неговите млади хора и това си струва всички усилия!


Никола Живков – младежки работник

Казвам се Никола и живея в Згориград. Завърших спец. „Право“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и съм докторант по Политология в него. През последните 7 години животът ме свърза с младежката работа и неправителствения сектор. От три години развивам своите обучителски умения. Работя като тренер по различни проекти, използвайки методологията на неформалното учене. Част съм от регистъра на обучителите към Центъра за развитие на човешките ресурси, който отговаря за всички проекти по програма Еразъм +.

Работя като младежки работник в Младежки център – Враца. За мен младежката работа не е професия, а мисия и вдъхновение, което осмисля времето ми. Обичам да работя с млади хора и да им помагам. Удоволствие е да запалиш огъня в очите им и интереса към дадена работа. За да подобрим средата, в която живеем, промяната трябва да започне във всеки един от нас.

В свободното си време обичам да чета фентъзи, история и фантастика, а също така да играя настолни игри и да се разхождам из природата.

Емилия Методиева – образователен медиатор

Казвам се Емилия и живея в град Враца. Завършила съм СА „Д.А. Ценов”, град Свищов. Започнах работа в Младежки център – Враца като образователен медиатор. В работата си с младите хора от социално уязвими групи и от други групи, виждам потребност от тяхна страна да бъдат подкрепяни и мотивирани да се развиват в желаната от тях професионална посока. Благодарение на методите на неформалното образование  в тези младежи се изграждат чувства на отговорност, екипност, толерантност и емпатия.

В свободното си време обичам да се разхождам сред природата или да си играя с моята прекрасна дъщеричка.