Днес честваме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета, култура и на славянската книжовност! - Youth Center Vratsa

Днес честваме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета, култура и на славянската книжовност!

Днес честваме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета, култура и на славянската книжовност!Нека на този ден си пожелаем заедно да съхраним българското, да помним кои сме и какво сме дали на света!Честит празник! По случай отбелязването на 24-ти май екипът на Младежки център – Враца организира тематични занимания за малки и големи. Пред паметника на светите братя в центъра на града нашият екип постави арт инсталация и фотопавилион, като всеки желаещ имаше възможност да напише на глаголица текст по свой избор и да си направи уникални снимки на фона на ретро бюро, старинни книги и пособия за писане. По повод празника Младежки център – Враца подготви и игра за любителите на литературата. Върху тениски, носени от деца и младежи доброволци, бяха изписани коплетите от стихотворението „Майце си“ на Христо Ботев, а участниците трябваше да ги подредят в правилната последователност и да назоват творбата и нейния автор.Благодарим на всички, които се включиха!

Напишете коментар