Днес в Младежки център - Враца се проведе едно различно екологично събитие - Youth Center Vratsa

Днес в Младежки център – Враца се проведе едно различно екологично събитие

Днес в Младежки център – Враца се проведе едно различно екологично събитие. Над 30 ученика от Професионална гимназия „Димитраки Хаджитошин“, гр.ВРАЦА, ПЕГ „Йоан Екзарх“ и ППМГ „Акад. Иван Ценов“ имаха възможност да се докоснат до работилницата „Климатична фреска“. Тя се осъществява под формата на игра и е създадена от френския специалист по климата Седрик Ригенбак. С помощта на сертифицирани фасилитатори от „ManEco“ Фондация, Wind of Change и Асоциация „За Земята“ и тесте от 42 карти младите хора имаха възможност да установят причинно-следствените връзки между човешката дейност и различните елементи на климатичната промяна.Така в продължение на 3 часа те дискутираха, работиха по групи и обсъждаха предложения за решаване на някои от най-наболелите екологични проблеми, които вълнуват нашето общество. Благодарим изключително много на всички, които се включиха, както и на представители на трите организации, че фасилитираха това прекрасно събитие.

Това събитие е част от дейностите на клуба по настолни игри “All-A-Board Games“ към Младежки център – Враца е част от Проект BGLD – 1.003 – 0004 „Младежки център Враца – фактор за развитие на Северозапада“, финансиран чрез Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021 г.

Публикациите на сайта отразяват единствено мнението на авторите и Програмният оператор на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ не носи отговорност за съдържанието на информацията.

Напишете коментар