Днес в Младежки център - Враца нашите приятели от отбор "Майстори" от с. Злидол проведоха своята уникална работилница по изработване на народни носии - Youth Center Vratsa

Днес в Младежки център – Враца нашите приятели от отбор „Майстори“ от с. Злидол проведоха своята уникална работилница по изработване на народни носии

Днес в Младежки център – Враца нашите приятели от отбор „Майстори“ от с. Злидол проведоха своята уникална работилница по изработване на народни носии. Тя е част от дейностите по младежката им инициатива „100 лета назад“, която се реализира по „Създаваме заедно“. Те показаха на деца и младежи в Центъра как се пошиват престилки и как се работи на шевна машина. По този начин отбор „Майстори“ искаха да запознаят младите хора от региона с традиционните български облекла и да ги потопят в магията на тяхното изработване, а също така да предадат опитът по тяхното създаване от старите на младите. Благодарим на нашите приятели от с. Злидол за това прекрасно изживяване и разбира се на усмихнатите деца от Aleidy Garden and School за активното участие!

Младежките инициативи „Създаваме заедно“ са част от дейностите по Проект BGLD – 1.003 – 0004 „Младежки център Враца – фактор за развитие на Северозапада“, финансиран чрез Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021г.

Публикациите на сайта отразяват единствено мнението на авторите и Програмният оператор на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ не носи отговорност за съдържанието на информацията.

Напишете коментар