Днес беше изключително полезен ден - Youth Center Vratsa

Днес беше изключително полезен ден

Днес беше изключително полезен ден! Осъществихме с помощта на доброволци от партниращите учебни заведения в града по проект „Партньорство за красива и чиста България“ облагородяване и освежаване на публично младежко пространство „Якото място“.

В дейността се включиха младежи от ИОУ „Васил Левски“ – Враца, ПЕГ „Йоан Екзарх“ – Враца, ПГ „Димитраки Хаджитошин“ – Враца и СУ „Козма Тричков“ – Враца, които заличиха многобройните белези на вандалски прояви и нелицеприятни надписи. Разбира се оставихме тези, които предават положителни емоции и нагласи.

В рамките на деня друга част от групата младежи в сградата на Младежки център – Враца, успяха да подготвят дървения материал, който изшкуриха и лакираха необходим за създаването на пикник масите, предвидени за поставяне на „Якото Място“.

Изключително доволни сме, че благодарение на преминатото обучение преди седмица на тема: „Превенция от вандализма и как да запазим градът ни чист“, младежите бяха достатъчно мотивирани за днешния ден, тъй като само за няколко часа разлика, тяхната усърдна и старателна работа се вижда и споделяме с вас в момента.

Силно се надяваме, че след предвидените активности и в утрешния ден, в който ще довършим пикник масите и ще изготвим съдове за смет от палети, всички посетители на „Якото място“ и не само на него, ще се замисляме една идея повече за всеки „изтървал“ се отпадък от ръцете ни.

Напишете коментар