Галин Снежанов - младежки работник - Youth Center Vratsa

Галин Снежанов – младежки работник

Казвам се Галин Богданов Снежанов и съм от Враца.
Завършил съм ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий” – филиал гр.Враца със специалност „Начална и предучилищна педагогика”, а след това и магистратура – „Политология. Дипломация и национална сигурност”.
Двете тотално различни дисциплини ми дават знания и опит в различни сфери, което смятам, че е полезно в работата и длъжността, която заемам от години на сам, а именно младежки работник в Младежки център – Враца.
Да бъда един сред малкото младежки работници в България за мен е мисия. Мисия да предам ценностите, разбирането за работата с младежи, включването и активирането им в социалния живот с активна гражданска позиция, изразена чрез думи и двойно повече дела.
Преминатото обучение и знания, предадени ми от експерти в младежката работа в двугодишен курс, организиран от Съвета на Европа определено промени представата ми за начините на работа и комуникация с младите хора.
Идеята на професията ми или на мисията ми, както бих я нарекъл, е да научим младите хора, които познаваме, но и ние да започнем да познаваме техния свят.
Да превърнем тъй наречената младежка политика по-достъпна до разбирането на младите хора.