В Младежки център - Враца на 24.11. младежи от ПГ "Димитраки Хаджитошев" - Враца се срещнаха с един от най-добрите и талантливи скулптури на България, а именно г-н Милен Василев - Youth Center Vratsa

В Младежки център – Враца на 24.11. младежи от ПГ „Димитраки Хаджитошев“ – Враца се срещнаха с един от най-добрите и талантливи скулптури на България, а именно г-н Милен Василев

В Младежки център – Враца на 24.11. младежи от ПГ „Димитраки Хаджитошев“ – Враца се срещнаха с един от най-добрите и талантливи скулптури на България, а именно г-н Милен Василев. На срещата те дискутираха с г-н Василев теми свързани с красотата и магията на каменните фигури, и също така разговаряха за практическото приложение на камъка в нашия живот като например в интериорния и екстериорния дизайн. Обсъдено беше и как врачанският камък може да бъде ключов фактор за развитието на региона и младите хора. Тази среща беше първата от няколко, като в следващите ще бъде изнесена лекция, свързана с това как се моделира камъкът, а след това ще се проведат и практически занимания. Накрая ще бъде осъществено посещение и на местен каменоделски цех. Очаква ни едно вълнуващо приключение!

Дейностите са част от клуба по интереси „Младежко развитие и предприемачество“, който е създаден по Проект BGLD – 1.003 – 0004 „Младежки център Враца – фактор за развитие на Северозапада“, финансиран чрез Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021 г.

Публикациите на сайта отразяват единствено мнението на авторите и Програмният оператор на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ не носи отговорност за съдържанието на информацията.

Напишете коментар